Боуен®bowenБоуен® е холистична терапевтична модалност, активираща възстановителните механизми на тялото. Тя се основава на теорията, че щом веднъж се постигне цялостна релаксация на тялото, започва процес на възстановяване на неговото равновесие и хармония, посредством присъщата му вътрешна способност да се справя само с всеки проблем, било той на физическо или психическо ниво.

 

Боуен® е уникална форма на нервно-мускулно възстановяване. Тя въздейства не само чрез нервната система, но и чрез лимфната и кръвоносната системи. Известна е с ефективността си при проблеми с вътрешните органи, както и с намаляне на времето за възстановяване.

BowtechБоуен® се състои от нежни движения на палците или пръстите, които се извършват на гола кожа или през дрехите. Тези движения изпращат съобщения до нервната система в тялото, активирайки определени невро-рефлекторни механизми, които тялото има за регулация. След всяка серия движения се прави задължителна пауза от няколко минути, като клиентът се оставя сам, да си почива. Паузите отличават Боуен® от всяка друга терапия. Те са времето, необходимо на тялото да преработи получените съобщения и да ги преведе в действие.

По време на паузите, клиентът е сам в помещението, без музика, ароматни свещи, силно осветление и телефони. Целта е да се постигне максимално дълбока релаксация, необходима за по-висока парасимпатикова активност на тялото. Обикновено клиента е в удобна за него поза върху масажно легло, но може да се работи и в седнало, дори и в право положение, ако това се налага от обстоятелства.

Значими резултати могат да се проявят дори и след първия сеанс, тъй като процесът на самолечение продължава и в следващите няколко дни.

Терапевтичният сеанс се прави средно на седем дена. Обикновено два-три сеанса са необходими за острите състояния. Практикуващият насочва усилията си към конкретен проблем или може да третира тялото, като цяло.

images (1)За разлика от много други терапии, Боуен® не използва силова манипулация. Практикуващия не насилва тялото да направи „това което му се каже”, а го оставя самó да направи това, от което има нужда за времето, което му е нужно.

Боуен® среща одобрението и на традиционната, и на алтернативната, и на допълващата медицина навсякъде по света, като чудесна грижа за човешкото здраве!

Ако търсите начини как да помагате на хората да преодоляват болката и страданието, то непременно се запознайте с Боуен®!


Повече за методиката Боуен® може да откриете на www.bowen.bg